Hitille lisää terveystuloksia

Hitiltä otettiin kesäkuussa lonkka- ja kyynärkuvien yhteydessä myös viralliset selkäkuvat. Tulokset tulivat Kennelliitosta vasta pari viikkoa sitten. Hitin ikäiseltä sai viralliset lausunnot nikamien epämuotoisuudesta ja välimuotoisesta lanne-ristinikamasta ja kummatkin olivat normaalit. Hitillä on siis terve selkä.

Hitin lonkat olivat kesäkuussä C/B ja tämä aihetti ranskalaisessa kasvattajassa suurta huolta. Lähinnä häntä rauhoittaaksemme lähetimme samat kuvat myös Ranskaan lausuttavaksi ja tulokset tulivat tänään. Parempi puoli lausuttiin A:ksi ja huonompi oli ikävä kyllä C. Itse lausunto on paljon tarkempi kuin mitä meillä saa Kennelliitosta. Tämä ainakin minun osaltani lopettaa spekuloinnin siitä, että Ranskassa olisi jotenkin löysempi arvostelu. Kyynärät oli lausuttu myös, vaikka niistä ei ollut erikseen puhetta ja ne olivat 0, kuten Suomessakin. Ranskan lausunnolla ei ole mitään merkitystä Suomen kannalta, koska täällä pätevät ja jalostustietokannassa näkyvät vain meillä virallisesti Kennelliitossa lausutut tulokset.

Nyt on selvää, että Hitin kanssa ei tarvitse lähteä NE:hen kun se ei voi lonkkatuloksen perusteella saada kuin korkeintaan COT1. Tosi harmi, kun koiralle on siunaantunut raameja, eikä luonnekaan ole pöllömpi. Hit oli kuvattaessa vain tasan vuoden ikäinen, joten sen ehkä voisi kuvata uudelleen keväällä, mutta katsotaan nyt. Meille tulos riittää ja pääasia, että lonkassa ei ole nivelrikkoa vaan se on täysin terve.

Avainsanat:

Yksi vastaus to “Hitille lisää terveystuloksia”

  1. jaanakin Says:

    Harmillista, mutta mielestäni täysin terve koira!!! Lonkkien kirjain ei kyllä merkitse paljon mitään, sikäli jos nivelessä ei ole kulumaa. Ottaisin niin paljon mieluummin C:n lonkat kuin polven ristisidevamman!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: