Hitin terveystuloksia

Hitiltä kuvattiin virallisesti lonkat, kyynärät ja selkä tasan vuoden ja yhden päivän ikäisenä. Tänään saimme vihdoin viimein Kennelliitosta lausunnon lonkkien ja kyynärien osalta eli lonkat B/C ja kyynärät 0/0. Selkälausunto tulee myöhemmin, mutta selkä lähti rakenteellisesti täysin terveenä.

Lonkat eivät olleet parhaat mahdolliset, mutta toisaalta kuvissa ei näkynyt mitään pahaa eli vain vähän löysyyttä. Ranskaa varten joudumme tässä tapauksessa lähettämään kuvat sinne erikseen lausuttaviksi, jos Hit siellä saa jalostustarkastuksesta hyvän arvosanan. Mielenkiintoista nähdä, mitä kuvista Ranskassa tuumitaan, koska kuvaajan (Tetti Joutsen) sanoin lonkat olivat siinä ja siinä A/B tai B/C.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avainsanat:

4 vastausta to “Hitin terveystuloksia”

 1. Titta Kuusela Says:

  Sulonen Hit-neiti! Ja vaikkei aivan nappiin mennykään, niin ihan mukavat tulokset – kyllähän noilla reippaasti jalka nousee vanhaksi muoriksi asti. 🙂 Ja siis odotatteko sitä virallista spondyloosi-lausuntoa? Jos näin, niin sitähän ei saa alle 24kk ikäselle… Mäkin nimittäin laitoin Popan selkäkuvat lonkka- ja kyynärkuvien mukana eteenpäin, mutta eihän sieltä selän osalta tullu muuta tulosta ko: alaikänen. 😀

  -Titta, Noita & Poppa-

 2. pikkujalo Says:

  Selkäohje on muuttunut eli 1.6. alkaen saa lausunnon synnynnäisistä muutoksista eli välimuotoisesta lanne-ristinikamasta ja selkänikamien epämuodostumista, jos koira on kuvaushetkellä vähintään 12 kk ikäinen. Rappeumamuutoksista saa lausunnon, jos koira on kaksi vuotta. Se on vaan aika kallista kun virallisia kuvia selkää varten otetaan paljon ja lausuminenkin on aika arvokas.

  http://www.kennelliitto.fi/FI/jalostusjakasvatus/uutiset/2013/20130424_selkaohje_tulee_voimaan.htm

  Hitin lonkkatulos on tyydyttävä, mutta olisi se ollut kivempi saada B, niin ei olisi tarvinnut lähettää kuvia Ranskaan. Kasvattaja kuitenkin toivoo, että Hit viedään sinne jalostustarkastukseen ja siinähän on lonkkien raja-arvo B, jos haluaa virallisen tuloksen.

 3. Titta Says:

  Hitsit, niinhän se tosiaan muuttu, kun mäyräkoirienkin osalta noista virallisista lausunnoista (kalkkeutumat) ollu taas ”kalabaliikkia”. 😉 Oma ajatus beussien osalta vaan jumiutu tuohon spondyloosiin enkä hoksinu aatella asiaa noilta muilta osin. Poppa kuvattiin tosiaan huhtikuussa eli puoltoista kk myöhemmin ois saatu edes jotain lausuntoa (ehkä, jos tuo 5 kuvaa rangasta ois riittäny), mutta pitää katsoa joskus myöhemmin, jospa otetaan uusiks. Voihan näitä kuvata vaikka vuoden välein päästä varpaisiin, jos lompakko kestää ja takuulla löytyis jo jossain vaiheessa jotain hämärääkin. 😉

  -Titta, Noita & Poppa-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: