Katsaus menneeseen ja tulevaan

Taas on vuosi vierähtänyt ja kaikenlaista tapahtunut.

Kasvatit

Kuluneena vuonna on suurin ponnistus ollut F-pentueen lonkka- ja kyynärkuvaukset. Hienosti meni kaikkien muiden osalta paitsi Falan, jolla lonkkamaljat olivat hieman matalat. Toivoin tietysti Falalle priimalonkkia, mutta näillä mennään eikä tulos aivan huono ole. Pikkujalon pentueiden kuvausprosentti on 100, joten ainakin itse tiedän, mitä yhdistelmistä on tullut.

Keväällä oli Pikkujalon paimennusilta ja siihen oli mukavasti osanottoa ja kiinnostusta.

Hakuryhmä on kokoontunut kerran viikossa aina kun on saatu kasaan. Valitettavasti varsinkin syyspuolella alkoi mielenkiinto hakuiluun hiipua ja ryhmän kasaaminen oli välillä työlästä.

Kasvateista kaksi nousi tulosten perusteella esille eli tähti oli tänäkin vuonna Retu (Pikkujalon Bottom Pair), joka ensinnäkin Ranskassa jalostustarkastuksessa nappasi korkeimman jalostusarvon COT4 Recommandé ja sen lisäksi saavutti PK-haussa koulutustunnuksen HK3. Hieno vuosi Elisa ja Retu, onnea!

F-pennuissa näyttelyissä on loistanut Fala (Pikkujalon Flush), joka on saavuttanut KV-näyttelyissä Suomessa jo kaksi SERTiä ja samoin Virossa, jossa ikä riitti myös kahteen CACIBiin. Onnea Päiville ja Falalle!

Kasvatit ovat minun tietojeni mukaan olleet terveitä eikä mitään perinnöllistä ongelmaa ole ilmaantunut kumpaakaan pentueeseen.

Omat koirat

Omien koirien osalta kävimme keväällä Latviassa Biitin kanssa ja Biitti sai sieltä CACIBin ja SERTin. Syksyllä Biitti sai vielä kotimaasta puuttuvan kolmannen SERTin ja nyt on siis siltä osin vaatimukset kasassa muotovalion arvoon Suomessa ja Latviassa.

Doylen kanssa kävimme Ranskassa jalostustarkastuksessa, joka ei mennyt tosin aivan nappiin. Sen sijaan matkalla kävimme näyttelyssä Saksassa ja sieltä Doyle sai CACIBin. Muuten matka oli oikein mukava.

Syyskuussa kävimme Falan ja Flaksin kanssa Hollannissa Euroopan voittajanäyttelyssä ja erikoisnäyttelyssä. Kumpikaan koira ei yltänyt aivan korkeimmille sijoille, mutta saivathan kokemusta suurista tapahtumista ja matkustamisesta.

Sen sijaan harrastuspuolella ei mikään vuoden tavoitteista toteutunut. Keväällä Doyle osallistui hakukisaan todella huonolla motivaatiolla. Siitä suivaantuneina emme Doylen kanssa harjoitelleet hakua koko kesänä, vaan harjoittelin jälkeä sekä pellolla että metsässä. Bitti osallistui yhteen avoimen luokan jälkikisaan, eikä siitäkään saatu tulosta. Kisa oli kuitenkin onnistunut Biitin osalta, vaikka koulutustunnusta ei saatu ja olisin halunnut vielä kisata uudelleen, mutta jälkikisapaikkaa ei enää syksyllä saatu.

Doylen kanssa käytiin myös luonnetestissä ja osin se meni yli odotusten ja osin (toimintakyky) Doyle omaan tyyliinsä näytti meille kansainvälisiä merkkejä 🙂

Biitin kanssa olen koko vuoden käynyt opiskelemassa lammaspaimennusta Somerolla.

Koirien terveyden kanssa ei ole ollut ongelmia paitsi että Flaksi meinasi menehtyä kyyn puremaan kesällä. Joyce osallistui koko kevään kestävään kipututkimukseen, jossa testattiin sokkotutkimuksella botuliinin vaikutusta nivelkipuun.

Ensi vuoden suunnitelmia

Ensi vuosi on suunnitelmien osalta aika auki, mutta jotain on jo mietitty.

Biitin ja Flaksin olen ilmoittanut huhtikuussa Tallinnan KV-näyttelyyn.

Toukokuussa 5.5. on taas Palveluskoiratapahtuman yhteydessä näyttely Helsingin Tuomarinkartanossa, johon toivon Pikkujaloja mukaan enemmänkin.

Syyskuussa (8.9.) on beauceronien erikoisnäyttely Tammelassa ja sinne tietysti toivon mukaan mahdollisimman montaa Pikkujaloa, koska näyttelyssä on rodun erikoistuomarit Ranskasta.

Ranskan vuotuinen beauceronien jalostustarkastus Nationale d’Elevage on 25.-26.5. Sinne täytyisi tavalla tai toisella saada ainakin Fala. Omalta kohdalta on vielä epäselvää, ehdimmekö matkustaa Ranskaan, mutta jos ehdimme, mukaan lähtee Flaksi.

MH-luonnekuvaukseen pitäisi saada ainakin Flaksi ja Fala, mutta mielellään myös muita F-pentuja. Luonnetestiin F-pennut ovat vielä liian nuoria.

Koska viime kaudella palveluskoiraharrastustavoitteet eivät toteutuneet ollenkaan, niin en tiedä, uskallanko niitä tulevalle vuodelle edes asettaa. Jos nyt jotain mainitsisi, niin Biitin jälkitulos avoimesta luokasta on aivan ykköstavoite ja Flaksille BH. Taitaa niissä olla tarpeeksi ensi kaudelle, mutta ehkä myös Doylen kanssa täytyisi uskaltautua johonkin kisaan.

Hakuharjoitukset jatkuvat keväämmällä normaaliin viikottaiseen tapaan. Ryhmässä saattaisi löytyä tilaa myös parille uudelle hakubeusille.

Paimennusharjoitteluun tulee alkuvuodesta pitkä tauko, kun jalkaani heti loppiaisen jälkeen leikataan. Keväämmällä täytyy miettiä, että keskitymmekö Biitin kanssa jälkeen vai käymmekö edelleen Woollandiassa. Voi olla, että käyn jatkossa Flaksin kanssa jos saan sille riittävän tottelevaisuuden paimmennusta ajatellen.

Timo on tämän vuoden Beauceronyhdistyksen hallituksessa ja sekin tuonee jotain yhteistä tekemistä tulevan vuoden aikana. Suunnitteilla on ainakin hakukisa jonnekin tänne Nummelan maille.

Pentuja ei Pikkujaloon ole suunnitteilla ensi vuonna, mutta tämänkin asia saattaa vielä muuttua. Luultavammin pentujen aika on kuitenkin vuoden 2013 alkupuolella.

Lopuksi vielä hoitola-asiakkaille tiedoksi, että hoitola on suljettu tammikuun 12 päivästä alkaen noin kolme kuukautta oman sairauslomani takia.

Kiitos kuluneesta vuodesta kaikille koirahoitola-asiakkaille, yhteistyökumppaneille koti- ja ulkomailla, ystäville ja varsinkin kasvattieni omistajille.

Onnellista ja Hyvää Uutta Vuotta 2012.

Advertisement

5 vastausta to “Katsaus menneeseen ja tulevaan”

 1. Merja F Says:

  Hyvää Uutta Vuotta 2012 myös teille!

  terkuin Merja, Tero, pojat sekä Jykä ja Pimu

 2. Susanna Ilanen Says:

  Hyvää menestykästä uutta vuotta ! T. Sucikanit

 3. Caroline Says:

  Hyvää ja onnellista Uutta Vuotta teille, Anne ja Timo koirineen! Kiitos jälleen Kallen hyvästä hoidosta! 🙂 t. Caroline

 4. jaanakin & karvahousut Says:

  Onnea uudelle vuodelle koko Pikkujalon poppoolle!

 5. Tanja laumoineen Says:

  Menestystä Uudelle Vuodelle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: